14 d’oct. 2007

Huaraz i les ruïnes de Chavín de Huántar l'origen de la cultura andina

A les 6 h del matí posem els peus a Huaraz després de 9 hores de bus.
Aquesta ciutat conserva molt poc de la seva arquitectura colonial ja que ha sigut destruïda varies vegades, la primera al 1941 per una allau i l'altre al 1970 per un terratrèmol. A part d'això Huaraz es una ciutat molt activa, es el punt de partida per fer molts trekings i ascensions, aquí es on es troben els nevats mes alts de Perú (Huascarán 6768 m).


Aprop de Huaraz, 3 hores en bus, es troba una de les civilitzacions més antigues del Perú. Chavín de Huántar és una cultura pre-inca que data del 1200 a.C, consta de diverses construccions subterrànies, on hi han habitacions i passadissos laberíntics, dins d'una de les cavernes es troba el conegut "Lanzón de Chavín", una escultura sagrada de més de 2 m d'alçada.

Nosaltres per arribar-hi vam agafar un bus públic, amb tan mala sort va ser un dels més bruts i podents que hem vist mai fins ara, fins hi tot una nena ens va vomitar al cantó quan encara faltaven 2 h per arribar, ens vam passar tot el trajecte treien el cap per la finestra!!! echs!!!! :-(

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola!
Quin viatget en bus tan agradable. 2 hores es diuen aviat...bffffrrr
un petonet molt fort
sandra.

Anònim ha dit...

hola

nen semblas peruano. quina pasada de vistes.

un petonet