6 d’ag. 2007

Tortugues - Parc Natural La Flor

Hem vingut a San Juan del Sur expressament per poder veure les tortugues arribar a la platja a pondre ous. Tres vegades a l'any arriben en massa a la mateixa platja on fa molts anys van néixer, normalment ho fan per la nit, sobretot els dies que no hi ha lluna plena o que el cel està ennuvolat, ja que així se senten mes protegides dels depredadors.
Mai saben amb exactitud el dia que comença la temporada de cria, quan nosaltres vam arribar ens van dir que encara els hi faltaven 4 o 5 dies... però que no hi havia res del cert :-(
A mitja tarda quan ja ho donàvem tot per perdut, una trucada a l'alberg diu que pel mati n'han arribat més de 500 i que per la nit s'en esperen mes de 1000, yujuuuuuu!!! quina il·lusió!!!


Cap a les set de la tarda ens posem en marxa, ens espera 1h de camí que ens portarà fins el Parc Natural La Flor.
Quan arribem allà ja es negre nit la platja estava inundada de "bultots" per tot arreu, havies de fixar-te molt on posar els peus per no ensopegar amb les tortugues. Mica en mica quan et vas acostumant a la foscor pots mirar cap al mar i veus un munt de tortugues entrar cap a la sorra i d'altres que ja marxen, és una passada!!
Normalment si no hi han moltes tortugues et deixen fotografiar-les amb flash quan tornen cap al mar però com que n'hi havies d'altres que estaven entrant les podies molestar, nosaltres vam fer el que vam poder per no deixar sense immortalitzar aquest moment i tot i que estava núvol i era negre nit la posició B de la càmera i el brillo i contrast de Photoshop van fer molt.



6 comentaris:

Unknown ha dit...

A les fotos de les platges, en David és el de la planxa de surf, oi ?
L´experiència de les tortugues, INOBLIDABLE, segur. Carles.

Urgell ha dit...

QUiNS OUS!!!
Què bonic!! HA de ser viure i veure això.
Una abraçada

Unknown ha dit...

Quina tortugada!!!
vaig veure fa poc un repor al 33 de les tortugues i era igualll. En David porta barba de naufrac jajajaaaa.......
Petonets!

Anònim ha dit...

Guapooooooooooosss!!!!!!!!!!!!

Fa dies que intento escriure i no podia!!
Menudo viajito us esteu cardant!!!!

Santa enveja la que us tinc...
Un petunarru als dos.

Anònim ha dit...

Jo passo de mirar més el vostre blog... se'm cauen les llàgrimes d'enveja...

Bueno... vale... el seguiré mirant, dec ser massoca...

Ah! I com que no em puc conectar tant com voldría, (el nens em deixen feta una piltrafa, que ara no hi ha guardería), i no puc vigilar que fa en Paltruc, demano una aventatge per equilibar el meu handicap. Que collons, DEMANO una postal sí o sí!

Guinevere

Anònim ha dit...

Hola nois,

Acabo de llegir-me tot el vostre blog. I especialment he vist les vostres fotos. No sé que em fa mes enveja, les platges, les tortugues, la selva, els volcans, els autobusos, el no haver de currar, la sangre tiene poder,... No ho sé, em sembla que és tot, però m'heu fet disfrutar una bona estona. He de dir que he hagut de fer una aturada entre Juliol i Agost per donar un biberó a en Lluc, que a la una de la matinada ha decidit que tenia un budellet vuit.
Nosaltres demà ja comencem vacances, estarem dos o tres setmanes que no us podrem seguir, però serà emocionant conectar-se aleshores per poder, d'alguna manera, tornar a viajar amb vosaltres.

Molts records i a disfrutar,

Xavi de Gue

Pd. Feu el favor de cuidar en Paltruc