19 d’ag. 2007

ALERTA DE TSUNAMI AL PACÍFIC DESACTIVADA

Fa dos dies érem a la península de Nicoya, a la població de Montezuma, havíem acabat d'arribar després de 10 hores de diversos trajectes bus, ferrys, bus... era cap a la tarda nit i vam anar a sopar tots cinc. Quan estàvem acabant de sopar, ens va venir el cambrer i ens dir que acabaven de dir per la tele que hi havia una alerta de Tsunami que podria afectar a tota la costa del Pacífic provocat per un terratrèmol de grau 7 o 8 a Perú.
El cambrer amb veu tremolosa va afegir: "- chicos, hagan lo que ustedes quieran pero yo me voy", immediatament nosaltres vam pagar i vam sortir pintant cap a la muntanya més alta del poble, passant de les motxilles, diners, cameres, ordinadors i tot el que estava a l'hostal.

Un cop a la muntanyeta, a uns 100 metres d'alçada, ja ens sentíem mes segurs, la gent d'abaix al poble no parava d'arribar i a dalt es va muntar una espècia d'acampada, tots asseguts pel terra fet rotllanes. Mentre, nosaltres escoltàvem la radio d'un cotxe, Radio Caracol, que anava dient els pronòstics que hi havien, en un principi deien que els primers en rebre serien els de la illa de Coco a 300km de la costa, després aniria la península de Nicoya on nosaltres ens trobàvem, l'onada calculàvem que podria ser de 2 m d'alçada.

Però al cap de poca estona, les notícies donen per desactivada l'alarma, el Centre d'Alertes de Hawai diu que no arribarà res.... uff !!!

Per precaució esperem 1 h hora més a dalt de la muntanya i més tard baixem per anar a buscar les motxilles i tot el que havíem deixat a l'hostal, per sort no hi han hagut saquejos.

Com que no podíem dormir decidim agafar l'imprescindible i també una radio que tenien en Luís i la Carmen i anem a fer unes cerveses a un bar del poble, una mica apartat de la costa es clar, per seguir escoltant les notícies. Ja eren cap a les 12h de la nit i nosaltres estàvem rebentats ens havíem llevat a les 6h del matí, i quin dia.

L'endemà al matí ja hi havien còctels amb el nom de Tsunami a 1500 Colones!!! , també hi havien cartells agraint a la població de Montezuma la ràpida i ordenada evacuació del poble, en 45 min.
Per sort tot va quedar nomès en un gran ensurt.

4 comentaris:

Urgell ha dit...

APA !! Quin ensurt!! JO ja pensava amb vosaltres quan va passar això de Perú.. Però em vaig dir que allà no hi anirieu pq ja hi vau estar.. Doncs bé tampoc em pensava que tindrieu tsunamis ni vendabals d'aquests... Cuideu-vos molt!! Petons
urgell

Pepnoi ha dit...

nosaltres també varem pensar en vosaltres per lo del tsunami... i per lo bé que us ho passeu... ja us enviarem alguna foto d´aigüestortes.. també tenim fotos de vaques i cavalls però amb les orelles cap amunt... lo normal!!!
Molts records.
Rosa i Josep

Unknown ha dit...

Sort de l'emisora Caracol (jajjaaaa....) encara q sembla que el nom de caracol a de donar les noticies una mica tard.
Una abraçada molt gran!

Unknown ha dit...

Ens tranquilitza molt saber que tot va acabar en un ensurt i una campada "cumbaia" a la muntanyeta. Estem be i no patim perque sabem que sou prudents. Fins aviat petons marta i carles.