19 de set. 2007

Ruta Quilotoa, 3 dies per les alçades

Després de la LLuna vam passar per Quito altre cop per poder agafar el bus cap a Latacunga, punt d'inici per començar la Ruta Quilotoa.
La ruta consisteix en recórrer els diferents poblats indígenes situats entre 2.800 i 3.800 m d'alçada, enmig de valls impressionants.

Els transports són bastant escassos, precaris i a més sovint canvien els horaris, és millor anar preguntant i passar una mica de la guia. Els camins estan en molt mal estat, plens de forats, sense cap tipus de barana i a més són estrets, per poder pujar a les corves el bus s'ha de parar i fer mil maniobres i si es troben 2 busos de cara un a de recular, i bastant de tros! Mes val no mirar per on trepitja el bus, la distància entre la roda i la caiguda lliure són pràcticament inexistents.

Un dels transports que hem agafat ha sigut la camioneta de llet, que passa cada matí recollint i venen llet, hem arribat a ser 20 persones, unes 6 motxilles grans, 8 bombones de gas buides, i es clar els 2 bidons, de 500 l cada un, de llet!! allò semblava un tetris!!
Els paisatges són una passada i compensen en gran part els transports, la carretera ressegueix la muntanya fent ziga-zagues descobrint la vall des de d'alt.

En la nostra ruta hem visitat Pujilí, conegut pel mercat dels diumenges, després Zumbahua, sense gaire encant, ens vam trobar amb una festa de casament que va durar tot el dia i part de la nit, on tot el poble anava hiper begut, el problema va ser quan volíem anar a dormir i els 2 grups de música que tocaven alhora no acabaven mai!!

Quilotoa, és una comunitat indígena 100% i potser un dels poblats on val més la pena allotjar-se, nosaltres no ho sabíem i vam dormir en el d'abans, un pal! està situat a tocar de la Laguna Quilotoa, el millor de la ruta sense dubte, pots caminar per el cràter i les vistes són, altre cop, IMPRESSIONANTS amb majúscules!!


Chugchilán ve després, un altre poble sense grans encants, però amb un hostal de primera, Mama Hilda ens va cuinar un sopar deliciós, a Sigchos vam fer una parada de 4 hores per esperar el següent autobús i 4 hores més tard altre cop a Latacunga.

4 comentaris:

Unknown ha dit...

Impressionant aventura i ben documentada. La propera, però, feu-la en metro i cinturó de seguretat. Carles.

Unknown ha dit...

Despres d'estar una setmana a Formentera desconectada, on es en Paltruc??? El pont de la Mercè em posare al dia amb el vostre blogger! Quans graus esteu pq aqui ara estem entre 20º/22º i duent que fa fret jajaaajaa.....
Un peto molt gran!

Urgell ha dit...

Q xulo!!!!
Quina sana enveja, deveu estar cansats del comentaris q us fem...
Aquí nosaltres aviat ens començarem a posar l'abric...
Ptonets

Unknown ha dit...

Urgell suar�s una miqueta amb abric jajajaaaa.....