5 de set. 2007

El Canal de Panamà

Per fi hem pogut visitar el Canal!!! Ho vam provar abans d'ahir però va resultar ser la inauguració de les obres d'ampliació, i es clar, estaven tots els polítics fent el numeret i no el deixaven visitar.
La zona del canal que es visita aprop de la ciutat de Panamà són les "Escluses de Miraflores" a 30 minuts del centre amb autobús. Un cop allà el primer es pagar 8 $ per barba, però si tens cara d'estudiant com nosaltres, només 5$ la visita, museu i vídeo corporatiu.


Quan vam arribar just estava entrant un vaixell "enorme" que només passava a 60 cm dels laterals del canal. Veure-ho és impressionant, el condueixen algo semblant a 6 maquines de tren que tiren d'ell a través d'uns cables d'acer, que a més controlen que no se'n vagi de cantó i que no doni cap cop. Un cop el tenen situat tanquen les comportes i omplen el canal. El sistema és ben senzill, es deixa entrar, per gravetat, un quantitat desmesurada d'aigua (uns 100 milions de litres) del llac Miraflores, aleshores el vaixell s'anivella amb el llac i pot creuar fins arribar a les següents escluses i així successivament fins travessar els 80 km que separen els dos oceans.

Cada cop que es fa aquest procés tota l'aigua dolça que es fa servir per omplir les diferents escluses es llença al mar sense contemplació, a Panamà presumeixen de tenir molta aigua a les muntanyes, per algun dia pot ser que s'acabi. Per sort el nou canal d'ampliació que es vol construir no llença l'aigua, anirà previst amb un sistema de bombeig per recuperar-la.


PD: Per els mes curiosos aqui teniu el link on podeu mirar en temps real el canal. http://www.pancanal.com/esp/photo/camara.html

2 comentaris:

Pepnoi ha dit...

La Gisela encara té cara de estudiant, tu amb les barbes...potser de estudiant del coran...Mustafa! Lo del canal es una pasada, quan vaig estar a Egipte varem tenir des-de el baixell una experiencia semblant... de cop tot s´omple dáigua i la gent queda lluny de on estas avocat en el vaixell

Anònim ha dit...

Català
Si, si però a mi el que m'interesa es que cuan es va construir el canal..necessito la informació per
demà..!!

Castellano
Si,si pero a mi lo que me interesa es cuando se construyo el canal..necesito la informacion para mañana..!!