24 de set. 2007

Baños i Pailón del Diablo

Baños es una de les ciutats més turístiques d'Equador, tan per la gent d'aquí com per els de fora. Està situada en una petita vall envoltada de grans muntanyes, entre elles el volcà Tungurahua que es manté bastant actiu, constantment emet núvols de cendre que es poden obervar des d'un mirador.

Baños es va fer famosa per les diferents piscines d'aigües termals que hi han a la mateixa ciutat i als voltants, algunes només d'aigua feda i altres amb aigua calenta escalfada per el mateix volcà a uns 48º, es un plaer fer un banyet després d'uns dies de caminada amb motxilles a les esquenes.



Però el que fa que realment vinguin fins aquí els turistes es poder baixar amb bicicleta fins a Puyo 68 Km o Rio Verde 18 Km, el que anomenen La Ruta de les Cascades.
El camí recorre la panamericana amb vistes al gran cañon del riu Pastaza i cada 5 Km aproximadament et trobes una cascada, on depenent del lloc hi ha instalada una tarabita (telefèric rudimentari) per poder veure la cascada des de d'alt, després d'arrossegar una mica el David hi vam poder pujar i l'experiència va ser genial, adrenalina pura!!

La cascada més espectacular i més coneguda d'Equador es indubtablement el famós Pailón del Diablo. Un cop arribes a Rio Verde es caminen 15 m muntanya abaix, pagues l'entrada de rigor i ja hi ets. Hi ha una especia de mirador que et permet observar el salt d'aigua que cau en un gorg bastant tancat, el soroll de la caiguda és bestial i per no dir que les esquitxades i el polsim d'aigua que crea la cascada fa que sembli que està plovent constantment.
Si vols tenir una perspectiva més global de lloc pots travessar un pont bastant fet pols, on només poden passar 5 persones alhora, i des de l'altre cantó observar tot el Pailón.
Nota: aquí fan unes truites de riu per 3,50 $ boníssimes !!!

2 comentaris:

Unknown ha dit...

mare meva quin vertigen !

Pepnoi ha dit...

Això és increible!! Ens encanta compartir amb vosaltres aquest fabulós viatge.. Gràcies per la postal, va arribar en seguida...
Passeu-ho molt bé. Petons i records!!
Rosa i Josep Maria a 11 dies de la boda!