27 de maig 2008

Xi'an i els "Terracotta Warriors"

Fins ara les ciutats que hem anat visitant no poden presumir de tenir gaire encant i Xi'an encara que també és una ciutat emmurallada tampoc n'és l'excepció.
La ciutat és enorme, com tot per aquí, té uns 6 milions de habitants i a part de les muralles el seu aspecte es completament modern, en el paisatge hi predominen els edificis alts i els centres comercials d'entre algunes torres antigues.

Però si hem vingut fins aquí, no es per altre cosa que per visitar el conegut Exèrcit de Terracota!!!
Nosaltres ens hi hem arribat per lliure, aquest cop ha sigut fàcil, amb 45 min ja hi hem sigut.

Per fi quan veus les estàtues et quedes de pedra, és espectacular per la dimensió de l'excavació i pels detalls de cada figura. En total hi han 3 jaciments excavats i es sap que encara n'hi han més sota terra.

Les figures estan pintades amb colors vius, però aquests desapareixen després de 5 hores amb contactes amb l'oxigen. Per això s'ha decidit que fins que no hi hagin noves tècniques per evitar l'oxidació no es seguiran desenterrant més guerres.
El que estaria bé, seria que fessin una rentada de cara a la exposició, ja que te un aspecte bastant deixat. Els soldats et queden bastant lluny i els que pots veure mes d'aprop estan en una sala envoltats d'un vidre ple de ditades.

3 comentaris:

Pepnoi ha dit...

La de maravelles q esteu veient no te fì... No va ser lo mateig quan les vaig veure al Forum a Barcelona, això de la China deu ser fascinant... pero a mí no em termina de fer el pes (putos amarillos)

Anemdeviatge ha dit...

Nen afluixa amb els comentaris que me van a vetar el bloc.

Pepnoi ha dit...

Son les meves opinions, pero si vos han de causar algún problema me les guarde per a mi... per cert ara mateig hem vist al pare de la Gisela surtin a la sèrie Hospital Central. Apa que aprofiti la estança entre el poble Xines!