31 de maig 2008

Oblidem-nos de Shanghai Surprise

El primer que s'ha de fer quan arribes a Shanghai es visitar el Bund, el passeig que dona al riu Huangpu. Des d'allà pots contemplar el Pudong el centre financer de la Xina, ple de gratacels i edificis alts.
La visita de nit al Bund és tot un clàssic, multituds de turistes, venedors d'aparells misteriosos i souvenirs estrambòtics es reuneixen per gaudir d'una postal de la ciutat barreja entre espectacularitat i orterisme asiàtic. Però aquesta silueta se'ns dubte li dóna caràcter a la ciutat.
L'edifici més vistos és la Perla de Oriente (el nom ja fa por), és aquesta punta que sobresurt amb forma d'agulla hipodèrmica invertida, de nit tota plena de llums de colors fent pampallugues.

Nosaltres hem volgut pujar en un d'aquests edificis tant alts, així que hem travessat el riu per un túnel subterrani una mica psicodèlic i ens hem plantat als peus de la torre Jin Mao que té 420 m d'alçada.
La vista des de la planta 88 és acollonant, no només perquè et trobes tant amunt sinó peque veus la gran quantitat de gratacels que hi han i que s'estan construint. Just darrere d'aquest edifici se'n està acabant un de 90 plantes i de 460 m, possiblement el més alt de tot Xina.

Mentre érem per aquí també hi era la torxa olímpica, venedors repartin banderetes i la gent disfressant-se amb tot el relacionant amb les olimpíades. El passeig del Bund estava ple de gent esperant el gran moment, però com que no se sabia l'hora nosaltres hem passat de quedar-nos plantats allà.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

La vista es de dalt de l'edifici o des de un helicòpter?

Brrrrr... quin vertigen... i més amb el terratrèmol al "acecho".

Gue.

Urgell ha dit...

HOla QUÈ FA DIES QUE NO DEIXO POST...
pER SAINT TROPEZ TRES BIEN. c'EST FANTASTIQUE!! JAJA

vAIG ANAR-HI AMB LA GENT DEL DIR.

PER CERT US HE D'INFORMAR QUE M'HAN ASSIGNAT EL CURS D'ANGLÈS DE 3 SETMANES A SUSSEX.

DE L'ÚLTIM CAP DE 7MANA D JULIOL FINS EL 14 D'AGOST... :(

o SIGUI Q NO SÉ SI PODRÉ ACOMPANYAR-VOS A THAILANDIA I CAMBODJA..

US CONTINUO INFORMANT...
PETONETS

Urgell

Lídia ha dit...

Però qu esteu celebrant?... sembla un persontage de una peli d'aquelles d'en JAkie Chan.
Per cert Urgell NO PARES DE FER VIATGES TIA!!! quina neveja!!

Urgell ha dit...

jo et dono enveja? jo no paro de fer viatges? jajaja
i auqest parell què?
jajaja

petonets a tothom