11 de maig 2008

Quin plaer menjar

Ja hem arribat a la Xina desprès de 27 hores de ferri travessant el Mar Groc i el Mar de l'Est de la Xina, hem de dir que de moment l'entrada al país no ha sigut gens bona. Però bé, ja explicarem l'anècdota més endavant, i es que no volíem deixar Japó sense abans haver parlat una mica sobre el menjar.

El mite de que només es menja fideus i peix cru no és del tot cert. Doncs la veritat és que aquest japonesos mengen de tot, qualsevol cuina que es proposin fer la fan bé, o boníssima.
Mengen molt de porc, sobretot amb les sopes de noodles, també són de molta vedella, està ple de restaurants temàtics que només fan carn en una espècia de brasa al carbó que et cuines tu mateix a la taula. Mengen pasta italiana i pizzes boníssimes, l'hem provat en un parell de locals i son uns craks!! casi millor que Itàlia. També hem provat salsixes alamanes i les fan delicioses, croissants francesos mhhhhh que bons.. i es clar, sushi, yakisoba, teriyaky i una infinitat de noms i plats difícils de nombrar.

Ha Hiroshima s'ha de probar el Okonomiyaki, una espècie de truita feta amb col, pop o gambes, beicon, ou, noodles, i mil coses més, tot sobre una base de crepp, tremenduu...

A qualsevol cantonada et pots trobar el xiringuitos de pinxos de ceba i pop o d'espàrregs amb beicon, deliciosos i baratíssims.

Coses curioses, tots els locals de menjar tenen a fora el carrer exposats els seus plats amb maquetes super realistes, ja sigui per veure el tamany que tindrà, els ingredients o si porta sopa d'acompanyament o no. Depenent de la perfecció de la maqueta o de si te molta pols, saps com estarà el menjar, ja ja ja :-P

En algun local de fideus de peu dret o de fast food també hem vist unes màquines molt curioses. Food Tickets, algunes porten fotos d'altres no, has d'escollir el teu plat, pagar i treure el tiket i així entregues directament al cuiner la comanda. Ràpid i fàcil!!

Es car viure a Japó, sobretot el transport i l'allotjament però amb el menjar ens han sorprès bastant. Fora dels grans restaurants i dels especialitzats en sushi la resta te uns preus bastant assequibles. Uns ramen (sopa de noodles) val uns 3 eur i la racions normalment son molt generoses, uns yakisoba 4 eur, un menú de sopa més bol d'arròs amb tempura uns 6 eur...
I si vols menjar sushi sense arruïnar-te pots anar als restaurants de la cinta rodant on cada platet, depenent del color, et pot costar entre 1 o 3 eur, un sopar et surt per 8 eur per persona!!

Ah, i ens ho deixàvem!! en els japonesos també els encanta comprar-se aquestes safates de menjar preparat (osouzai), per uns 6 eur pots dinar assegut en un parc.
Per tan, com podeu veure aquí tampoc hem passat gana.

2 comentaris:

Urgell ha dit...

Veieu amb el menjar si que no em feu massa enveja...
espero q x la Xina siguin amables com a Japó...

Urgell ha dit...

ep que acabo de veure el periodico x internet i .. vigileu amb els moviments sísmics i el temps.. q sembla q x Àsia està tot un pèl regirat.. Petonets