5 de set. 2008

Passejant per Vanarasi

Abans de caure malalts hem tingut l'ocasió de conèixer una mica aquest lloc. Varanasi és possiblement un dels llocs mes pintorescs de l'Índia i part de l'encant resideix en passejar pels carrers i carrerons plens de vaques, baixar als ghats i observar la quotidianitat d'aquesta gent.
En la ciutat vella et trobes amb els diferents artesans, des dels que fan el formatge, als que tenyeixen la roba de colors...

Si t'apropes als ghats pots observar com resen, s'ensabonen o renten la roba, tot amb l'aigua del Ganges que per ells és sagrada. La pena es que ara amb el monso el riu a crescut molts metres i no pots accedir als ghats des de el passeig que voreja el riu.


El ghat Manikarika esta casi tot el dia en funcionament, aquí és on ells cremen als difunts. Es un batibull de gent i fum, entre els treballadors que carreguen la llenya amunt i avall, els que miren per mirar, els que resen al ganges, les famílies...

Cada nit fan la cerimònia "Ganga Aarti" al ghat Dasaswamedh. Una especia d'ofrenes i pregaries a la llum de les espelmes i acompanyades amb la musica tradicional. Molt pintoresc!

PD1: Finalment ja tenim feta la galeria del Nepal.
PD2: Amb aquest ordinador es impossible possar accents...

2 comentaris:

Pep i Nuria ha dit...

Que fantàstic que es el viatge que feu. Estic engaxadisim al vostre bloc.
Realment hi teniu unes fotos extraordinaries d'aquesta ciutat de la India.
Des de Vilafranca del Penedès, una abraçada i continueu passan-vos ho bé.

Anònim ha dit...

La Rosa i jo varem estar el dia avans de que es lies el pollastre de les inundacions i varem poder anar pels carrers de la ribera del Ganga, impresionant (en un d´aquets carrers va ser on vaig trapitjar la caca de vaca mes gran del viatge, segons els hindues bona sort per a mi i mala per a la meva sabata).El paio mes ric de Varanasi es un intocable (la casta mes baixa)que es el que té el monopoli de la fusta dels crematoris. La ceremonia es molt maca.
Josep Mª i Rosa