1 de set. 2008

Lumbini, aquí va néixer Buda

Ja ens anem despedin del Nepal, però abans hem volgut fer una parada a Lumbini ja que ens queda aprop de la frontera.
Aquest poble és un lloc molt important de peregrinació, es on diuen que va néixer Buda i per tan sempre venen carretades d'autobusos a visitar-lo.
A tocar del poble hi ha una recinte enorme amb temples budistes fets per els diferents països, Birmània, Corea, Xina, Vietnam... i també pots visitar les ruïnes del lloc exacte on va néixer.

Nosaltres hem passejat pel complex, però molts dels temples estan en remodelació i no estan especialment macos, realment aquest es un lloc per peregrins.
El poble en si nomes té un carrer i para de contar, és maco per la tranquil·litat que es respira i per veure la quotidianitat d'un poble nepali però 2 dies son suficients.

L'endemà camí cap a Varanasi, tornem a l'Índia.

5 comentaris:

Urgell ha dit...

la primera foto amb la flama és per meditar...
com els bons budes
;)

Anònim ha dit...

Quan torneu la Urgell farà una expo de les seves postals. Ara falta trobar un local amb les dimensions apropiades...

Gue.

Anònim ha dit...

Doncs jo tot sigui per fotra-li un Paltruc a la Urgell, me la jugo i dic que en Paltruc perdut de Cambodja es troba a l'esquerra del peu esquerra de la vostra companya (no recordo el seu nom) a la foto on sortiu tots quatre i cada un mira cap a un lloc diferent. Eh que si que ho és? Apa ja tenim el segon!!!

Foteu una enveja d'anar cap a Varanasi. A mi em va encantar. Segur que us esteu mollant però es part del ritual, no?.

Apa molts records,
Xavi de Gue

Pepnoi ha dit...

Nossaltres a Varanassi varem tenir aigua fins al pit... tota una experiencia!!. Lamentablement al Agost tot sembla una mica show de cara als turistes (en especial lo dels crematoris i les cerimonies a peu de Ganges) Imatgino que en temporada menys turística recobra autenticitat

Anemdeviatge ha dit...

Ostres Xavi , en sembla que hauràs de seguir buscant. Pensa que en Paltruc es un tio capaç de integrar-se molt be. Hauríeu de buscar-lo on no ho faríeu mai...