12 de nov. 2007

Salar de Uyuni I: Illa del peix i posta de sol al Salar

Escollir una agencia per fer el Salar és mes difícil del que sembla, a part que en el poble de Uyuni n'hi han moltes, totes o la majoria t'enganyen a la que poden.
Tenir referències d'algú tampoc serveix de gaire, ja que entre les agencies s'intercanvien els passatgers per tal d'omplir el cupo del cotxe, per tan es molt normal contractar el tour en una agencia i acabar en el cotxe d'una altre.
Nosaltres només hem patit de portar un jeep fet caldo, que no tirava a les pujades i sempre arribàvem amb el temps just per a fer fotos als llocs, i de no portar ni una ampolla d'aigua al cotxe, cosa bastant greu al desert i quan es l'agencia qui et promet 1 litre per persona i dia.

A part d'això la nostra experiència ha sigut fantàstica, la sort de tenir un bon tour es resumeix en el grup de gent i nosaltres hem coincidit amb en Klaus i la Ylse una parella de professors de Frankfurt, que s'han agafat 1 any sabàtic per viatjar, i en Mark i en Mario també alemanys i que estan fent un arround de world i entre tots hi ha hagut molt bon feeling.
Curiosament tots som uns malalts de la fotografia, sobretot en Mark i en Mario que anaven "full equip" i això a fet tornar una mica boig al Cristobal, el nostre conductor, ja que cada cop que paràvem li costava molt fer-nos pujar altre cop al jeep.


El millor moment per nosaltres ha sigut veure la posta de sol dins el Salar i la sensació d'estar pràcticament sols en mig d'aquest desert de sal.
Quan marxa el sol la temperatura cau en picat, en 10 min vam passar de 28 a 18 graus, impressionant!!!
La sal del Salar es consumeix a Bolívia, no s'exporta res ja que els païssos veïns ja tenen els seus propis Salars, i s'ha de dir que no es gaire salada!!


6 comentaris:

Urgell ha dit...

QUÈ GUAI!!
JO també vull ser-hi. Aquest cap de 7mana he passat davant del vostre pis.. i es clar us trobo a faltar...
Què maco, jo no vaig veure tanta sal...

Petonets

Urgell ha dit...

QUÈ GUAI!!
JO també vull ser-hi. Aquest cap de 7mana he passat davant del vostre pis.. i es clar us trobo a faltar...
Què maco, jo no vaig veure tanta sal...

Petonets

Anònim ha dit...

Peasso fotògrafs esteu fets!
Cada cop que us mirem ens quedem al·lucinats.

Guinevere.

Anemdeviatge ha dit...

urgell, així ens agrada que ens vigilis el piset.
Aqui també us trobem a faltar,... snif.. snif... :-(

Unknown ha dit...

alça,,,Gigi surt d'aquest desert de sal que et fa creixe els peus!
carai amb la sal del Perú :)

Anònim ha dit...

encara sembleu mes resalaus despres de aquesta visita
Josep i Rosa