29 d’ag. 2008

Pashupatinath i Boudha

Avui tocava apropar-se a la zona de Pashupatinath on hi han alguns dels temples hindús mes importants de Nepal i també on hi ha un dels crematoris mes actius de la vall de Kathmandu. En un canto del riu Bagmati, un afluent de Ganges, és on hi han els ghats crematoris, aquesta zona està exclusivament reservada a les famílies.
A l'altre banda del riu, les escalinates segueixen i les piles que hi han ja no son quadrades, sinó rodones i son nomes per fer ofrenes.

L'entorn és molt maco i l'ambient que es respira també, per aquesta gent la mort té un altre significat. Quan nosaltres hi érem alguns ghats estaven cremant, simultàniament els nens jugaven a tirar-se al riu i a nadar contracorrent, les dones baixaven a fer ofrenes, i altre gent aprofitava per ensabonar-se a fons, tot plegat amb una quotidianitat sorprenent.

A 20 minuts caminant d'aquí pots arribar-te a un altre poble, Boudha, on hi ha una de les stupes més grans del món i és un dels centres religiosos de Nepal on hi han mes exiliats Tibetans. Diuen que aquest lloc està plenament vinculat amb els Tibetans budistes de Lhasa.
Quan arribes amb el primer que et fixes es amb el tamany, realment impressiona, i quan puges a dalt, amb el blanc intens de l'stupa que casi et cega els ulls.

Una bona opció es aprofitar i dinar al terrat d'un dels nombrosos restaurant que hi han al voltant, et pots passar la tarda mirant els peregrins com van donant voltes a l'stupa (sempre cap a l'esquerra).

1 comentari:

Urgell ha dit...

Ep Francesca que t'he deixat el paltruc de la galeria de Cambodja!!!

Per cert JO
No, NO he CANVIAT D'adreça encara eh!!
;)

petonets