6 de març 2008

Bahia, quin gran mite

Per fi som a Bahia, quin gran mite, junt amb Rio unes de les ciutats mes conegudes pel turisme.
Nosaltres ens hem instal·lat al Pelourinho, un dels barris mes antics situat a la ciutat alta, ple d'edificis colonials, molts amb estat decadent i d'altres amb permanent rehabilitació.


Hem trobat Bahia una ciutat amb moltes arrels africanes i molta mes gent de color que els altres pobles del nord. Bahia és famosa per les seves cerimònies africanes, el Candomblé, la Capoeira...
A part d´això és una ciutat molt religiosa, com tot brasil, però aquí hi han un fotimé d'esglésies, diuen que una per any!! i la mes famosa És "la Igreja de Nossa Senhora do Bonfim", coneguda pel seu poder curatiu i arrel d´això ha fet sorgir la bogeria de les pulseretes de roba (les fitas) que et regalen tots els nens i venedors del carrer, el pitjor d´això és l'esforç que has de fer per que no te'n enxufin una sense donart'en compte.


Nosaltres ens hem apropat a aquesta església, no per veure l'església en si, si no per descobrir una altre part de Bahia. Per arribar es tan senzill com agafar un transport que porti el nom de l'església, però a mig trajecte una furgo ha xocat amb el nostre bus i ja la l'hem tingut liada. Ens han fet baixar a tots en mig d'un carrer de no sabem on i allà ens hem quedat una estona a esperant. Desprès seguint a la multitud, hem pujat en un altre bus que semblava que ens portaria al mateix lloc, però no. Ups!! O sigui que fent cas d'unes dones hem baixat a la següent parada, altre cop ens hem quedat plantats en mig d'una barriada molt mes precària que l'altre, i nosaltres equipats als topes amb la nostra càmera. Desprès d´escoltar a un paio que ens insistia que podíem arribar caminant per una carrerons sense asfaltar amb molt mala pinta, hem preferit fer cas a dues dones que amb el dit ens anaven dient que no i hem decidit agafar un taxi que per sort amb només amb 5 minuts ens ha deixat davant mateix de la porta. L'església avui era tancada i tots el voltants casi deserts, però es igual des d'aquí dalt hem tingut una bona panoràmica de la ciutat.

A Bahia pots caminar durant el dia pels carrers mes transitats, els del centre del Pelo estan plagats de policies armats fins a les dents amb 2 o 3 armes, però les altres zones no te'n trobes ni un, i com sempre de nit et recomanen no portar la càmera ni cap bossa o motxilla penjant.

2 comentaris:

carles ha dit...

Aaah, Bahia...
Carles.

Urgell ha dit...

cuidadin!! cuidadin!!

i que acabeu d'aprofitar aquests dies per brasil