13 de febr. 2008

Clàssics de Rio

Totes les grans ciutats tenen les seves visites obligades i Rio no és una excepció.
Pão de açucar les millors vistes de la ciutat de 19h a 21h del vespre, platja d'Ipanema mirar-la des de la Ponta de Arpoador quan el sol baixa, Copacabana fer una aigua de coco als quioscos del passeig i el Corcovado uff!! massa gent, millor visitar-lo a primera hora quan el sol li dona de cara. Tots, llocs emblemàtics de la coneguda com "Cidade maravilhosa"!!




Nosaltres hem viscut 6 dies en aquesta ciutat i no hi ha hagut cap dia en que la gent no ens recordes que la ciutat és insegura i perillosa... durant el dia vesteix roba senzilla, no portis rellotge, la càmera ben guardada o millor no portar-la... per la nit sempre taxi de porta a porta... Uff!! d'entrada tot això angoixa una mica, i més quants creus que per conèixer una ciutat la millor manera es perdre't pels carrers.
Per sort, nosaltres no hem tingut cap indici d'inseguretat, hem pogut caminar de nit pel nostre barri (Botafogo) i pel passeig de Copacabana, hem tret la càmera a tots llocs, des de Ipanema, St.Teresa, el Centro, Lapa... però això no vol dir que no passin coses.
Pels carrers pots veure cotxes de policia amb forats de bala, nens petits amb mirades d'adults amb tot el cos ple de cicatrius... Per les noticies s'escolten coses com, una nena morta per una bala perduda, un grups de xavals roben en una botiga a plena llum del dia, segresten un autocar ple de gent...
Si amb això no n'hi ha prou, pots fullejar algun llibre de fotoperiodisme i veure imatges molt més impactans, i aquestes si que et porten de cop a la realitat de Rio.

Rio es una ciutat en que pots fer de tot, des de visitar museus, menjar alta gastronomia, tirar-te amb ala delta, fer esqui aquàtic en el mig de la ciutat i per suposat sortir de festa.
Nosaltres aquest dies ens ho hem passat molt bé, però no ens hem acabat de trobar còmodes en una ciutat en que en tot moment has d'estar pendent del teu voltant.

4 comentaris:

Urgell ha dit...

Ufff dic jo quins escrits tan esplèndids!
Un dia us n'he de fer un jo!
Petonets

Es que tinc son... demà me'l llegeixo
MMMMMMMMMMMMUuuuuuuuuuuuuuaaaaaaaaaaaaaaaaaaakSSSSSSSSSS!!!!!!!!!!

Pepnoi ha dit...

Impresionants paraules les que fan referencia als nens adults.... esgarrifa!!!
Això si, el David mes tranquil deu estar sense aquelles noies peludes que sel miraven tant
Josep Mª

Unknown ha dit...

Suscric tot el que comenteu sobre Rio, em fa molta pena que en l´era Lula, el dia a dia dels nanos sigui exactament igual que fa 30 anys.

Carles.

Anemdeviatge ha dit...

Atenció nens i nenes:

A partir d´ara per poder publicar un comentari, s´haurà de fer una verificació de paraula.
És molt senzill, nomes s´han de tornar a escriure les lletres que apareixeran en un requadre.

Això es per evitar que apareguin cert tipus de comentaris generats automàticament per màquines, que la majoria de vegades tenen enllaços cap a pagines amb virus.