1 de des. 2007

Valparaiso o Valpo, ascensors i muntanyes

Ciutat peculiar, amb mansions d'arquitectura del segle XIX recobertes de xapa pintada de diferents colors. La ciutat està envoltada de petits cerros atapeïts de cases, per pujar-hi cada zona te el seu ascensor, unes cabines de fusta una mica destartelades que pujen per uns rails, en tota la ciutat n'hi ha un total de 15.
Els cerros mes visitats son el de la Concepción i l'Alegre , plegats de carrers enrrabassats amb pujades, baixades i bones vistes al mar.


Si has arribat fins aquí, no cosa gents apropar-te a Isla Negra, on es pot visitar la casa que es va fer Pablo Neruda a la dècada del 1950 al costat del mar, en una zona on tot son cases de película.
Nosaltres ens hi vam plantar l'únic dia que es tancat, mala sort! Però pots passejar per la platja del davant on hi ha un monument de pedra al Neruda i pel poble que es molt tranquil.

Si et ve de gust agafar el tren, amb 20 min et plantes a l'aristocràtica població de Viña del Mar o coneguda també com la Ciutat Jardí, lloc d'estiueig de molts els Santiaguins.
A destacar s'ha de dir que te uns parcs molt agradables on hi pots passar tota la tarda, com el Parc Quinta Vergara amb cobertura wifi per tot arreu!!! llàstima que no hi hagin endolls :-(

PD: per cert, en Paltruc també ens hi va acompanyar!

6 comentaris:

Unknown ha dit...

En Paltruc està davant d´en Neruda. Carles.

Anònim ha dit...

Paltruc I Pablo....quin parell de cracks!!!

Josep Mª

Unknown ha dit...

que facil !!!
jo encara no he rebut la meva postalasa :(

Anemdeviatge ha dit...

Paciència, que es la mare de la ciència. La postal ja està enviada.

petonets,
gis i dav

Urgell ha dit...

jo, no heu deixat temps!!!
jajaja
Carles ets un privilegiat!!

Una abaçada

Unknown ha dit...

EXCEL.LENTTTT la galeria de Bolívia II, molt maco si senyors!
Quan torneu podriem fer una exposició molt xula.