17 de des. 2007

Perito Moreno, quin troç de gel!

Finalment hem arribat a El Calafate, lloc imprescindible per poder visitar el Parc dels Glacials i veure la famosa glacera Perito Moreno, una de les poques que encara segueixen avançant.
Aquí ho tenen molt clar, si vols veure l'espectacle has de pagar, i de quina manera, 30 pesos pel bus, 30 l'entrada al Parque Nacional de los Glaciales i 35 si vols la volta amb vaixell. I es clar no seràs l'únic que s'ho mira des de lluny :-P

Però, res de això no et treu la cara d'al·lucinat, quan veus aquesta bèstia gelada deixant caure blocs de gel, l'espectacle està assegurat, només has de seure i contemplar.
Mentre hi érem nosaltres vam poder sentir els descendiments que hi havien per l'interior, el soroll és acollonant, no saps per on cauen perquè ressona per tot arreu.
En resum, és un dels llocs on pot sentir la força de la natura de molt aprop.

PD: Resulta impossible fer-se una idea global del tamany que te el Moreno.
Dades: Medeix 30 Km de llarg amb una superfície de 258 Km2, la part frontal fa 6 Km d'ample i l'alçada de les parets arriben fins als 65 m!!!
A més, el Perito Moreno només és una petita part del Campo de Hielo Patagonico Sur que te 14.000 Km2 i compta amb 47 glaceres més.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

IMPRESSIONANT!!!!!

Sandra

Urgell ha dit...

una passada!! quin blau!!
Encara sort que queda gel q x aquí tot això està molt sec!!

Anònim ha dit...

JOOOOOOOOOOOODER!!!!!!!!!!!

Això és el que m'ha sortit de la boca quan avui he obert el vostre blog.

Xavi de Gue

Anònim ha dit...

Realment espatarrant nens, Bon Nadal des-de Barcelona.
Josep Mª

Montse ha dit...

¡UAU!¡Qué bestial, precioso!

Yo diría que no se aleja mucho del frio que estamos pasando por aquí, parece que cualquier dia nos despertaremos con uno de esos cerca de casa... :P

¡Feliz Navidad desde Salamanca!

Monxita y Chema ^_^