27 de des. 2007

La llum d'Ushuaia, Terra de Foc

Ushuaia és famosa per ser l'última ciutat del continent i segons alguns la més austral, cosa gens certa ja que es troba en una illa, per tan ja no forma part del continent, i si ens posem a filar prim aquí baix hi han altres illes com Isla Navarino, on hi la ciutat de Puerto Wiliams, que encara són més a la punta que Terra de Foc.
Però bé, tot això ho podem obviar si realment quan arribes aquí trobes quelcom especial que justifiqui el temps i els diners que has invertit per arribar-hi. A nosaltres ens ha costat bastant, tot i visitar l'oficina de turisme i maixacar-los a preguntes per descobrir els atractius ocults d'aquesta ciutat, no hem acabat de treure'n l'entrellat.
Si, aquí pots fer algun que altre treeking per el Parc Nacional de Terra de Foc (pagant el transport i entrada, es clar), pots acostar-te a la glacera Martial (més atractiva per la vista que tens del poble que per la glacera en si), sortir amb barca a visitar el far del Fin del Mundo, nom de debò "Les Éclaireurs" però no ven tan, que és troba sobre un illot del Canal Beagle a pocs metres davant la costa, o visitar la presó que hi ha a la ciutat, tancada al 1947, un símbol de la colonització d'Ushuaia.
Per nosaltres, tot això no justifica prou la fama sobrenatural que te Ushuaia, creiem que simplement ha adquirit aquest renom per ser falsament la ciutat mes austral del món i punt.

La llum que hi ha aquí es l'únic que trobarem a faltar quan marxem, el sol no marxa fins les 22h de la nit i la claror aguanta més i tot, i per la nit a les 4h del mati el cel ja es torna a il·luminar lentament, és genial.

5 comentaris:

Unknown ha dit...

Uns dies a Terrssa amb la familia molt maco tots dins una casa petita i de tant en tant sortin a la terrssa buscan oxiguen.

Quin cellll més bonic, igualet que el de BCN jajajjaaaaa,,,,

Anemdeviatge ha dit...

Felicitats Francesca, per molts anys. Vigila no t'enganxin moltes llufes.
Petons B-)

Sergio MC ha dit...

Alquilad un choche y perderos por las carreteras de arena de la Tierra del Fuego. Llegad al cabo de San Pablo y contemplad al Desdémona encallado.
También podeis subir a la laguna Esmeralda y charlar con los cuidadores de los perros del Gato Curuchet.
Creo que cambiará vuestra perspectiva sobre Ushuaia.
A nosotros la ciudad en si también nos pareció un timo, pero todo lo demás nos encantó.
FELIZ NAVIDAD!!

Anemdeviatge ha dit...

Hola Sergio,
Gracias por la info.
La verdad es que ya miramos lo de alquilar un coche, ya que los alrededores nos parecían mas interesantes, pero veníamos de las Torres del Paine en dónde gastamos mucho y tuvimos que controlar un poco la economía.
La verdad es que nos lo pasamos bien en Ushuaia.

david i gisela
Feliz Navidad

Unknown ha dit...

Gràcies!!! soc tant inocent.