10 de des. 2007

Chiloé, aqui és on s'acaba la Panamericana

Chiloé és la segona illa més gran de Sud Amèrica, està sempre rodejada d'un clima plujós i destaca per tenir una arquitectura pròpia.
Totes les cases estan recobertes per les típiques teules de fusta, compta amb més de 150 esglésies de fusta i xapa, 16 d'elles Patrimoni Mundial de la Unesco, i no ens deixem les cases construïdes sobre el mar, anomenades Parafitos, tot això fa de Chiloé un lloc molt diferent del Xile que coneixem.


Tothom ve fins aquí a passar uns dies de tranquil·litat, visitant els diferents pobles que hi han perduts en mig de l'illa.
Nosaltres també ens hi hem quedat uns dies, i hem aprofitat per preparar la ruta d'entrada cap a la Patagònia, que no te res de fàcil.


L'opció més típica és baixar per la part argentina, passant per Bariloche per desprès agafar un tour que et porti per la mítica ruta 40, fins a Calafate (pasta gansa). O sinó, també pots creuar mig país i baixar per la part del Atlàntic, fas més hores que un rellotge (32 h), però surt més econòmic.
Nosaltres hem decidit no fer ni l'una ni l'altre, provarem un mix entre totes, a veure com surt?
De moment intentarem agafar un ferry que ens porti el mes abaix possible de la Patagònia, sense haver de pagar massa, i des d'allà baixarem per la carretera Austral fins on puguem. Sabem que ens portara mes dies, però veurem zones no tan conegudes, és l'única manera de conèixer la Patagònia.

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Ànim i força en l´aventura, des d´aquí us empenyo. Carles.

Anònim ha dit...

Pot ser que el Paltruc estigui a la finestra de la dreta de l'esglèsia (al quadradet del mig), o és que ja tinc visions? M'estic deixant els ulls buscant el paltruc per tot arreu... crec que en pocs dies començaré a somiar amb ell... ja us explicarè què tal. Va amb capa i corona, oi? ;P

Anònim ha dit...

ei sóc la sandra!!! que no ho he dit en l'altre missatge. Encara haurè encertat postal i no sabreu a qui enviar-li!!!!! la sandra de bau-babau.