11 de jul. 2007

Transport local a Guate "chiken bus"

El autobusos a Guate són els típics autobusos grocs de transport escolar importats de EEUU i Canadà que quan ja son bastant vells els venen a centre Amèrica.
El nom de "chiken bus" ve donat per la gran quantitat d'animals domèstics que portaven els passatgers a dins, actualment els hi fan pujar a dalt amb l'equipatge.
A Guatemala la tradició fa que estiguin hiper decorats amb tot tipus de missatges de bona sort, barrejats amb benediccions de Déu, etc... parlant amb un dels conductors ni ell mateix recordava l'origen d'aquesta fixació de decorar els autobusos d'aquesta manera.


Pujar-hi es tot un repte, quan arribes a la terminal o fila d'autobusos hi ha un batibull de gent i crits, són els xofers de cada "chiken bus" que criden el seu destí (el servei d'informació es realment eficaç i casi pot ser més clar que el de l'estació de Sants).



L'horari depèn de quan el bus estigui ple, s'ha d'amortitzar el viatge. Els seients de 2 a cada cantó donen per molt, com a mínim s'hi asseuen 3 persones i si són nens de 4/5.
Un cop el bus ha arrencat el copilot segueix cridant el destí y "hay espacio" i tu mires enrere i no entens "dónde esta el espacio", quan la gent puja els hi diu "dónde hay 2 caben 3".
Si a dins ja es ple la gent puja a dalt amb l'equipatge, i que s'agafin a les curves!!!!

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Ben arribats a Hondures. PAPI.

Pepnoi ha dit...

A Catalunya aviat farem lo mateig amb els trens ;)