3 de jul. 2007

Arribada a Guatemala

Es tota una experiència travessar una frontera a centre Amèrica. Nosaltres la vam travessar a peu. Vam agafar una furgoneta per anar a Quetzaltenango. Primera parada a Ciudad Cuauhtémoc, frontera Mexicana, ens trobem amb una oficina amb 1 sol poli fen de secretari una mica despistat, després de mirar-se el passaport del dret i del revés el sella i llestos. Seguim 4 km més (tierra de nadie) amb la furgo, fins arribar a La Mesilla, allà ens diuen que baixem per canviar de "carro", suposem que la furgoneta mexicana no tenia el permís per circular a Guatemala. Agafem motxilles,i caminem uns 300 m entre mercadillos i carrerons guiats per el conductor (Fila). Arribem a una oficina petita i encara més cutre, frontera Guatemalteca, amb una decoració nadalenca, de fa vés a saber quan, i amb 4 polis (només 1 treballava, els altres miraven mentres bevien cocacola), ens agafen el passaport, revisen no sé què i llestos. Malgrat que estava plena a vessar de turistes, el tramit va bastant ràpid.
La furgoneta "d'enllaç" no ha arribat, ens esperem junts amb els de la furgo, un ex-revolucionari mexicà i el seu fill italià en mig de la frontera. L'espectacle esta garantitzat, hi ha un mercadillo horrorós amb roba de taiwan i venedors anunciant pel micro " brasieres, camisetas....", a més entre la multitud en sumen els canviadors de monedes i paios passejant-se amb pistoles a la cartutxera, que fan esgarrifar!! (suposem que són els jefes dels canviadors que els vigilen).
Al cap de 1h i mitja més tard arriba la furgo, es clar, a Guatemala tenen un altre concepte de l'horari.


3 comentaris:

Montse ha dit...

Holaaaaa!!!
ayer vimos este peazo de blojjj, nos hemos quedado asin: O_O!
Madre mia, yo no me atrevería a hacer semajante viaje, pero por otro lado, qué envidia, ver mundo... cuántas fotos chulas para hacer.
Joé veo que el sol cae a saco en vertical, y yo me quejo de los monegros!!!
Hala pues, mucha suerte y recuerdos de Chema y Montse desde Mañolandia. Seguiremos vuestras andanzas online, que está muy interesante...
^_^

Urgell ha dit...

Welcome to Guatemala. Espero que la vostra estada en aquest país no estigui ple de frases fetes.
I vigieleu amb la poli ...Ah ells només prenen coca-cola..
El Paltruc no s l'han quedat oi?

Esta dins la comissaria bevent coca-cola.
Una abraçada
Urgell

Pepnoi ha dit...

Fantástiques les fotos de la galería de Mèxic.....quina envejaaaaaa ;)