13 de gen. 2008

A l´Uruguai, que guay

Hem fet una incursió ràpida al Uruguai, des de Buenos Aires surten ferrys que travessen el riu de la Plata i amb 1 o 3 h et plantes a Colonia Sacramento.
Aquest tranquil poblet conserva el seu barri històric amb un estil rollo tossa de mar, peró canviant el mar per el riu de la plata. Està ple de racons amb bars i restaurants on pots menjar bones pastes casolanes o chivitos al plat (plat combinat amb un tall de vedella tendre i a sobre pernil dolç, formatge i ou ferrat i d'acompanyament amanida verda més ensalladilla rusa) i alhora contemplar una preciosa posta de sol.

Per la nit, el poble s'anima i una comparsa amb tambors i ballarines recorren els carrers, la gent del poble s'apunta a la festa i tothom es mou a ritme de samba.

Com que ja érem aquí ens hem arribat fins a Montevideo, la capital d'Uruguai, una de les mes tranquil·les de Sur Amèrica. I la veritat es que si, ens hem trobat amb alguna gent que descriu la ciutat com avorrida. Nosaltres vam arribar en diumenge i dia de reis i, es clar, estava totalment deserta, semblava que estiguéssim dins la peli de Mecanoscrit del segon origen!!

En general Montevideo no te gaires atractius turístics per oferir, però nosaltres ens hem topat amb la música típica de les bandes, el Candombe .En el barri de Palermo on estàvem allotjats els diumenges per la tarda tot de grups surten al carrer a tocar els seus ritmes de tambors, les famílies treuen les barbacoes al carrer i fan choricillos a la brasa, les més adolescents es posen a ballar i et demostren que porten el ritme a la sang i la resta mira l'espectacle amb una cervesa de litre a la mà.