24 de juny 2007

Tots a l'aigua

Hem visitat els 3 Cenotes de Cuzamán, són uns llacs, normalment subterranis, que es crean per l'erosió de l'aigua, molts d'ells són sota terra, d'altres són exteriors. Per baixar-hi hi han instalades unes escales de fusta amb una plataforma final que et permet banyarte al llac. Les aigues són super transperents i quan hi entren els rajos de sol pel forat de l'entrada agafan uns tons impressionants. D'entrada fa una mica de cosa ficar-se a l'aigua perque on no hi ha sol es negre total però val la pena atrevir's-hi, a més normalment no hi ha gent i tens tot el llac per a tu sol.
En aquesta especia de cavitats, o coves hi haviten alguns animalons que sents quan estas a l'aigua fent sorrolls molt extranys, rat-penats, ocells varis i peixots rarets!

Per anar de Cenote en Cenote s'utilitza un "trunc", una espècia de vagoneta que va per sobre d'uns rails i tirat per un cavall petit. A part de les constans sotregades i possibles descarrilaments a les curves, hi ha un altre inconvenient, només hi ha una via, i quan topes de cara amb un altre carro un dels dos li toca baixar i apartar-lo de la via a força de braços!!

Una mica d'historia dels cenotes:
Estan comptabilitzats uns 3.000 en tota la regió del Yucatan, alguns d'ells no es poden visitar perque estan en terrenys privats. Els Mayas els utilitazaven per llençar els cossos dels morts en combat, les dones que morien en el part i també els sacrificis de verges. Els Mayas creien que si mories sacrificat davant al cenote com ofrena els Déus et salvarien del Xilbalbá (l'infern) i aniries directament al cel.

8 comentaris:

Pepnoi ha dit...

Quina meravella!!!! aquí es dilluns y estic a l´oficina BUAHHHHH!!!!!!!! :(

Unknown ha dit...

Alçaaa...!!! no sabia que portaveu fotògraf, aixos es precios!
(Carles rei, deixem trobar el Paltruc sino no tindre mai una postal:) :) :)

Urgell ha dit...

Que xuli! Jo també vull banayar-me a les catarates!!!
Que consti que el Paltruc el vam veure tots i totes, el que passa es que el Carles juga amb ventatge... Apa fins una altra conexió!! Petonets
urgell

Unknown ha dit...

Qué és aquesta confabulació contra el Carles perque és el més llest de tots ?

Ja he vist Salto Grande, Salto Chico, Barrancas, etc. preciós !
Carles.

Unknown ha dit...

jajajaaa.....Carles jo també t'estimo molt.
Autentica la foto 6,en David movent la vagoneta i el altre ven assegut mirant-lo!

Pepnoi ha dit...

David et veig pencaire, dandole al músculo. Amacing la pose del paio al costat del caball, deu pensar "trabaja gringo, trabajaaaa"

Unknown ha dit...

Jo ja he vist Sant Cristobal de las Casas i és una ciutat molt especial curulla d´edificis antics i originals, tot un repte per un fotògraf creatiu, n´hi ha algún per aquí ? CARLES.

Anònim ha dit...

Hola nens! Quina enveja! Quan aneu cap a Guatemala ja parlarem que jo hi he estat i us explicaré coses!

Molts petons

Mireia